Prima pagină > Octombrie, Roman > Capitolul 3

Capitolul 3

Sange. Sangele ce se prelingea in firisoare rosii pe sub usa inchisa a dormitorului fu tot ce ii trebuii tanarului sa-si imagineze macabrul tablou. Ingheta in pragul apartamentului cu cheia pe jumatate scoasa din yala. Vroia sa intre in camera sa vda. Vroia sa fuga. Invalmasala de sentimente contradictorii il facu sa stea nemiscat pret de cateva minute.

Isi reveni repede. Stia exact ce trebuie sa faca. Intra in dormitorul sau de unde lua o cheie din cutiuta metalica cu agrafe de birou dupa care iesii grabit. In timp ce cobora in graba scarile se intreba daca nu trebuia sa cheme politia si sa le spuna tot ce stia. Dupa ce iesi in strada vantul rece al serii de octombrie ii alunga toate indoielile. Incepu sa mearga alene prin  invalmaseala de pe strada cu magazine frumos luminate.

Trebuia sa se gandeasca la ce trebuia sa faca. Planuise totul in detaliu inca cu multe luni in urma dar nu sa gandit de loc ca ar trebuii vreodata sa le urmeze. Tabloul din acea seara ii ridica un val si mai gros peste amintirea deja slaba a acelui plan.

Hoinarii pe strazile orasului pana tarziu cand se trezi singurul om de pe strada.

Cand ajunse in fata micutei gari era trecut de miezul noptii. Trecu de cateva ori prin fata garii inainte sa intre. Observa cu atentie fiecare calator de pe bancile de lemn. Nici unul nu era genul tipic de calator de la acea ora. Era un semn bun. Se prefacu ca se uita la tabla cu orarul trenurilor., atent la cei din jurul sau. Intra fara sa fie vazut printr-o usa pe care scria „Accesul interzis” si ianinta pe coridoarele intortocheate ca si cum ar mai fi fost de multe ori pe acolo desi calatorise doar in schitele batranului bibliotecar. Se mira ca inca isi mai aducea aminte cand ajunse in fata dulapului indicat din vestiarul angajatilor. Lua dinauntru sau rucsacul atent pregatit si se grabi sa iasa din cladire.

In fata garii ii reveni sentimentul de neliniste si spaima care il incerca in cursul plimbarii din acea seara. Aici se oprea planul batranului. De aici era pe cont propriu. Stia doar ca trebuie sa isi piarda urma…

Categorii:Octombrie, Roman
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: