Prima pagină > Realitatea, Thoughts > Dictatura majoritatii

Dictatura majoritatii

Tocmai am vazut o reclama foarte interesanta. Un barbat explica cum e catalogat oricine vrea sa faca ceva neobisnuit. Daca e traditionalist e catalogat ca invechit, daca face ceva grandios e extravagant si asa mai departe. Oricum ideea de baza e socant de adevarata. Pentru o specie care pretinde ca e evoluata si evolueaza continu suntem cam limitati si limitanti.

Consideram inteligenta ca atuul nostru de baza dar cand apare cineva care e mai inteligent decat noi il punem la zid, il crucificam pe crucea normalului: ideiile sale sunt siudate, irealiste, deplasate. Persoana aceea e un idiot. Daca cineva vrea sa faca lumea mai buna e considerat visator si dat la o parte. Daca cineva reuseste sa ajunga sus e catalogat ca hot si profitor. Si exemplele pot continua.

Intr-un cuvant exista o majoritate care hotaraste cum e „normal” si cum trebuie sa fie si sa se comporte fiecare. Daca cineva este peste ceilalti trebuie „distrus”, trebuie umilit, trebuie tortural, trebuie „normalizat”. Daca cineva e sub mediocritate atunci este respins dar nu si „normalizat”.

Cum poate o specie sa-si distruga varfurile si sa-si promoveze nulitatile? Am reusit sa ne negam originea animal, sa devenim ceva total diferit. Pacat ca pentru asta am ales calea involutiei si nu pe cea a evolutiei. Suntem singura specie care prefera sa-si multiplice nulitatile iar „masculii alfa” (adica acele varfuri genetice) sunt „sterilizati”. A devenim mai importanta supravetuirea individului decat supravetuirea speciei…

Trist…

Categorii:Realitatea, Thoughts
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: