Prima pagină > Thoughts > Supravetuitori vs invinsi

Supravetuitori vs invinsi

Candva in evolutia regnului Animalia supravetuia cel mai puternic, cei slabi erau eliminati fara mila. Acum umanizarea noastra ne-a facut sa credem ca toti trebuie sa supravetuiasca. Intr-o lume plina de supravetuitori cine e adevaratul supravetuitor? Celui ai puternic, din punct de vedere fizic, nu ii mai e garantata supravetuirea. Celor inteligenti nu le este garantat succesul. Cei care au succes nu isi mai garanteaza supravetuirea pe propriile forte ci pe puterea lor asupra altora. Un fir de nisip deasupra unui castel de carti de joc in bataia vantului.

Atunci suntem cu totii invingatori sau cu totii niste invinsi?

Supravetuitorii din prezent sunt cei care calca pe cadavre, ca sa ajunga sus, dar , la un moment dat, ajung sa-si bazaza supravetuirea pe noroc. Cadavrele intotdeauna se razbuna.

Dupa parerea mea umila supravetuitorii acestei epoci sunt aceia ce apar in ochii tuturor ca niste vesnic invinsi, vesnic loviti din toate directiile, dar care, paradoxal, inca stau in picioare si zambesc ironic. O ironie indreptata nu inspre cei care-i lovesc ci indreptata spre toti cei care au cautat secretele lumii fara sa le gaseasca, fiindca ei le-au aflat fara sa incerce sa le afle.Ei stiu care e scopul vietii si al tuturor de pe pamant. Ei stiu cum sa obtina nemurirea. Ei sunt alchimistii absoluti, capabili sa transforme aurul in plumb.

Unii incearca sa-si construiasca sa-si construiasca un nume ca sa intre in istorie. Ei renunta la numee lor si devin vesnici. Vesnicul anonim. Ei isi cladesc tablouri cu ei acoperiti de ceata uitarii, iar ceilalti ii vad ca pe mari figuri al istoriei: „Uitel pe generalul Marlborough”, „E regele Ludovic al VII-lea”, „E Isus”, „Sunt eu”… Toti se inseala si toti au dreptate. Iar el ajunge reprezentat in alte tablouri: in unul in uniforma de general cu 5 stele, in altul in haine regale, in altul frac negru… Si vesnicul anonim devine nemuritor fiindca numele sau a fost uitat si oricine fara nume trebuie botezat si oricine fara istorie trebuie sa primeasca una…

Categorii:Thoughts
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: