Prima pagină > Blues, File de jurnal, Thoughts > Cutia cu amintiri

Cutia cu amintiri

Daca ai putea, care dintre amintirile tale le-ai pastra si pe care le-ai arunca in purgatoriul uitarii?

De-a lungul vietii m-am gandit deseori la aceasta intrebare. De fiecare data cand se intampla ceva rau sau daca ceva nu mergea asa cum vream incercam din rasputeri sa ma leg de o speranta desarta: „daca nu sa intamplat?”, „daca e doar un cosmar? maine o sa ma trezesc… si o sa fie iar azi dimineata… de data asta nu o sa mai gresesc…”. Dar de fiecare data „se intamplase”, „dimineata nu era ieri ci azi”.  Si totul devine o doar o amintire, o istorie a carei urmari le voi simti intotdeauna.

Desi de fiecare data as vrea ca aceste amintiri sa nu existe nu pot spune ca as prefera sa le sterg din memoria mea. Au ajuns parte din mine. M-au format. Fiecare dintre ele m-au facut mai puternic, m-au ajutat sa iau decizii care m-au facut fericit poate pentru un moment, dar un moment fericit. Cineva spunea candva ca „fericirea naste din durere”. Nu l-am crezut niciodata. Nici nu o sa-l cred vreodata. Nu o sa fiu atat de naiv sa cred ca trebuie sa suferi pentru ca sa fi fericit. Totusi nu poti sa negi ca fiecare amintire dureroasa te face sa eviti alte amintiri si mai dureroase si, poate, uneori, sa alegi drumul spre acel moment sublim de fericire…

Dar niciodata nu voi putea sa nu ma intreb: „Totusi nu mi-ar fi placut mai mult de mine cel fara acele amintiri…?”.

PS: recunosc. sunt cateva amintire a caror scop in formarea mea il cunosc dar nu il voi aproba. acelea sunt amintirile mele pe care le-as ascunde. Ascunde, nu sterge. Poate candva voi avea nevoie de ele. Poate sunt singurele care ma vor ajuta sa supravetuiesc. Dar merita…???

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: