Prima pagină > Explicatii, Realitatea, Thoughts > De ce a tranversat puiul strada?

De ce a tranversat puiul strada?

Prima data cand am auzit gluma aceasta mi sa parut amuzanta. Poate eram eu prea mic ca sa inteleg atunci, dar printre problemele de informatica, jocurile pe calculator si iubirile fugare ma amuzam de glumitele primite pe mail. Acum ceva timp am primit-o din nou. Pe acelasi cont de mail, cu acelasi subiect, de la acelasi destinatar. De data asta nu am mai vazut-o ca pe o glumita ci ca pe o dovada a starii in care a ajuns lumea. O dovada a problemelor „existentiale” care ne framanta.

Nu cred ca s-a schimbat ceva drastic in mentalitatea oamenilor. Tot ceea ce s-a schimbat e faptul ca acum toti sunt egali. Nimeni nu mai are un comportament umil fata de ceilalti. Nimeni nu se mai cenzureaza. Cum toti se comporta la fel, in cel mai rau mod cu putinta, se observa clar ignoranta oamenilor.

Invatam la scoala sa executam imparatii care declara „dupa mine potopul” si noi ne complacem in „traieste clipa, oricum maine vine potopul. Si daca nu vine il aducem noi.” Vorbi  despre poluare, efect de sera, disparitia animalelor si salvarea planetei, iar cei care trambiteaza mai mult ca trebuie facut ceva conduc masini care consuma la fel de mult ca un boing 747, merg cu 4-5 masini de bodyguarzi in urma lor, isi aleg meniul de pe lista cu animale pe cale de disparitie, traiesc in case pentru construirea carora au avut nevoie de 2 paduri tropicale si poarta diamante pe care inca mai stralucesc urmele de sange.

Toti declara ca au inima buna dar trec fara sa se uite la armanul care intinde mana nu pentru pomana ci pentru o farama de speranta.

Lumea merge la biserica pentru ca „e la moda”, „da bine”. Se spovedesc in fiecare zi dar uita sa-si ceara iertare si pentru pacatele cele mai mari si mai frecvente. Spun ca sunt credinciosi si recita pasaje intregi din biblie, dar uita sa spuna ca le-au invatat intre doua barfe despre vecina care isi creste copiii singura. Ea nu vine la biserica. E o pacatoasa. Ce conteaza ca are 2 slujbe. Ce conteteaza ca dumnezeu a parasit-o de mult.

Preotii predica smerenia si dojenesc pacatosii care au facut intr-o viata mai putine pacate decat fac ei zilnic.

Idioti care au puterea sa faca o diferenta mimeaza ingrijorarea si dorinta de a ajuta doar cand sunt in lumina reflectoarelor.

Mii de cercetatori incearca sa descopere acelasi lucru impartiti in mii de echipe separate. Oameni capabili sa inventeze lucruri care sa salveze vieti se ocupa de dezvoltarea armelor capabile sa ne distruga pe toti. Naivii care vor sa faca ceva sunt palmuiti si afla ca nu mai sunt bani si pentru proiectele lor.

Se investesc sume imposibile in armari a unor armate a caror singur scop e dezarmarea. Luptei pentru petrol i se zice „Lupta de eliberare a popoarelor asuprite” si „Lupta pentru dezarmare”. Bombele aduc „democratie si libertate”. Guvernele tipa in gura mare ca vor pace mondiala si cer dezarmare globala dar pe la spate toti isi inarmeaza armate uriase si se pregatesc de razboi.

Homo-sapiens-sapiens a disparut. A involuat in homo-ipocritus.

Creierul uman nu are receptori de durere. Asta e probabil motivul pentru care prostia nu doare. Poate daca ar fi avut nu am mai fi ajuns aici.

Intr-o lume ipocrita is ignoranta, inconstienta e o virtute. E dureros sa realizezi care sunt „calitatile” de baza ale speciei tale. Toti cei constienti r trebuii stransi pe stadioane si impuscati. „Moarte tuturor nebunilor ce predica in desert.”

Apropo raspunsul la „De ce a tranversat puiul strada” e „ca a putut”. Nu a fost imprejmuit de nici un gard care sa-l impiedice asa ca de ce sa nu faca tot ce poate? Noi nu avem nici un gard intre noi si evolutie dar am ales sa daramam gardul spre involutie.

De ce a tranversatt puiul strada? Fiindca e mai inteligent decat omul…

  1. septembrie 7, 2007 la 10:47 pm

    De ce a traversat puiul strada ? Pentru ca era blocata autostrada !?!

    Pana la urma nu este important de ce a traversat puiul strada ci modul in care puiul ne-a convins ca a traversat strada !

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: