Prima pagină > Octombrie, Roman > Octombrie – capitolul 1

Octombrie – capitolul 1

Diminetile de octombrie i se parusera intotdeauna magice. In fiecare dimineata al lunii octombrie se trezea inaintea tuturor. Nu isi pusese niciodata ceasul sa sune sa il trezeasca  si nici nu dormea cu grija sa se trejeasca devreme, doar ca in acea luna, in fiecare an, se trezea cu cateva minute inainte de a rasarii soarele. Iesea afara imbracat doar cu paltonul tatalui sau si privea fascinat spectacolul pe care mijlocul toamnei il oferea doar pentru el. Il fascina modul magic prin care se vedea soarele prin perdeaua formata de ceata densa.

In ziua aceia tanarului i se paru ca mai vede, in acel spectacol, ceva fatidic, ceva ce nu putuse sa observe pana atunci. De pe fereastra vagonului de tren i se parea ca acea magie a copilariei sale disparuse pentru totdeauna.

Avea 18 ani. 18 ani si o zi dar in acea stare parea de 20 si ceva. O zi de adevar il imbatranise mai mult decat 18 ani de minciuna. In urma cu o zi statea afara si privea rasaritul, fumand o tigara furata de seara de la fratele sau mai mic. Nu fusese niciodata fumator. Nu fumase in toata viata lui decat 31 de tigari pe an. Cate una pentru fiecare dimineata in care privea rasaritul.

In urma cu o zi avusese un nume, o familie, o casa, un viitor clar. Acum nu mai avea decat un rucsac cu cateva haine si banii necesari pentru cateva saptamani in oras. Nu stia ce avea sa faca. Nu stia de unde sa inceapa. Pentru prima data in viata sa incepuse ceva fara sa isi faca un plan inainte. Insa nu se putea gandi la asta acum. Inca ii rasunau in minte vorbele tatalui sau…

Categorii:Octombrie, Roman
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: