Prima pagină > Realitatea, Thoughts > Lupul paznic la oi

Lupul paznic la oi

Stiti acele „postere” cu „Unde iti vei petrece vesnicia?”? Nu am citit niciodata si acel scris mai mic dar banuiesc ca e un text religios in care se lauda „calea dreapta”. Nu am urat niciodata biserica dar nu am putut niciodata sa inchid ochii. Mi se pare atat de absurd sa crezi intr-o biserica avand in vedere ca aceasta nu mai are nimic sfant in ea. Mi se pare atat de absurd sa numesti „casa domnului” o cladire in care sfant mai e doar cate un soarece care a gasit un loc cald intr-o gaura din zidurile sale.

Biserica a ajuns loc de pelerinaj al acelor „doamne” care nu au ce face acasa si vin la biserica fiindca nu au ce face acasa. Care se roaga smerite incat daca te uiti la ele incepi sa pandesti daca se ridica o plama de la pamant. Care, insa, stiu toate barfele din cartier si ajung la biserica doar ca sa le afle pe celalate. Oameni care cred ca credinta inseamna mers la biserica si dat o moneda stralucitoare unui sarac din fata bisericii. Pe acele persoane, eu, le gasesc in biblie in rolul celor care au rastignit un anumit personaj de pe acolo.

Preotii, oameni credinciosi, isi ocupa timpul cu jocuri nevinovate de poker. Se „intretin” intre 4 ochi cu „doamne distinse”. Care umbla in fiecare zi prin „sat” pentru a face lumea sa se intoarca spre biserica dar in acelasi timp acceptand si cate o „donatie” pentru deranj.  Oameni care umbla ziua intraga pentru a strange bani pentru biserica si saraci desi tot ce sa facut in biserica in ultimul veac a fost spalatul covoarelor si tunsul ierbi, iar saracii la care se referea sunt la fel de saraci ca la inceputul veacului. Oare biserica mai nou e mertzanul  pe care il conduce preotul si saracii sunt copii si familia acestuia?

Biserica predica ajutorarea saracilor de catre credinciosi dar ce sunt cu acele averi uriase ale bisericii? Un om nu are voie sa traiasca in lux ca nu ii da voie religia cand biserica se lafaie in bogati uriase.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: