Prima pagină > Thoughts > Pergamentele sfinte ale vietii

Pergamentele sfinte ale vietii

„Prima data cand am atins pamantul am stiut ca voi murii astfel. Tot ce nu stiam era cand si cat de dureroasa imi va fi moartea.” Asta e un fragment din jurnalul unei victime a unui accident aviatic. E un fragment referitor la prima aterizare, prima calatorie cu avionul al acelui om. Celei de-a doua nu i-a mai supravetuit.

Nu stiu daca e un fragment adevarat, sincer nici nu-mi pasa. E de ajuns sa ma faca sa ma gandesc daca se poate ca un om sa stie cum va murii, cand va murii si in ce fel? Eu cred ca da. Nu stiu daca oamenii au inscris undeva in ADN sau in alta parte a lor momentul mortii. Geneticienii spun ca o sa poata preciza, doar dintr-o analiza genetica, momentul aparitiei bolilor genetice si cu factori endogeni. Deci la nastere omul va sti cand va incepe sa sufere de anumite boli. Dar ei nu pot preciza imbolnavirile determinate de factori exogeni: „Cum sa prezici cand va lua individul o viroza sau un BTS?” Chiar daca se va sti cand va capata anumite boli, nu va sti cand va muri. Si daca, totusi, in haousul asta permanent exista o ordine oculta? Daca totul este legat? Daca un strop de ploaie care cade in ocean determina un om sa treaca pe rosu? Picatura atinge si se uneste cu oceanul, iar sangele omului inroseste asfaltul. Aparent cele doua evenimente nu ar avea nimic in comun, dar daca sunt legate intru totu? Intr-un univers atat de mare se poate spune ca au cel putin un lucru in comun: planeta pe care se produc. Si poate mai sunt si alte lucruri pe care le au in comun, dar ce om poate avea o minte atata de minutioasa, o minte atat de deschisa sa le poata vedea? In istorie acelasi fenomen a dus la formarea lor, in mod indirect dar real. Nu formarea planetei a dus la un sir de venimente care s-au ramificat pana ce au obtinut doua evenimente atat de lipsite de legatura?

Si daca toutl e doar efect al unei cauze anterioare, si o cauza a unui eveniment ulterior nu se poate ca toate acestea sa fie prezise de propriul nostru organism? Nu se poate ca toata viata unui om sa ii fie tatuata pe pergamentele subconstientului sau? In cazul asta nu se poate ca omul sa fie destul de capabil sa sparga lacatele subconstientului si sa citeasca aceste pergamentele si sa poate sa-si raspunda la intrebarea „Cand sa mor?”, „Cum o sa mor?”.

Categorii:Thoughts
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: