Prima pagină > Explicatii > Prieteni si dumani

Prieteni si dumani

„E o calitate sa-ti faci prieteni si o virtute sa-ti faci dusmani”

Am auzit de multe ori ca in viata e important ce prieteni iti faci, ca e important sa sti sa-ti faci prieteni, deoarece ei te definesc ca om. Intr-o masura e adevarat, oamenii sunt superficiali, daca te vad impreuna cu un anumit tip de oameni te catalogheaza ca fiind unul dintre ei. Poti sa fi imbracat ca un bancher englez, daca stai pe langa punkeri esti catalogat ca punker. Intr-un fel au dreptate, e clar ca trebuie sa ai ceva in comun cu ei ca sa stai printre ei, doar ca e prostie sa te bazezi ca e tocmai lucrul care ii face pe ei punkeri, dar omul are tendinta sa judece aparentele.

Totusi, eu cred ca ceea ce te defineste cu adevarat sunt acei dusmani care sunt castigati nu mosteniti. Ma refer la acei dusmani pe care ii alegi pentru aceasta pozitie, nu datorita unei diferente de opinie ci datorita unui intreg lant de diferente de principii. Un duman destul de inteligent si de puternic incat sa te poate distruge dar care sa te respecte destul de mult incat sa nu faca asta. Un astfel de duman, pe care sa-l respecti cand te injura si care sa te respecte cand il injuri, e cel mai greu de facut si pastrat. O relatie intr-o perfecta armonie intre frica si curaj. Oricat de mult i-ai ura principiile si ideile nu poti sa nu i le respecti si sa i le iubesti, doar pentru simplu motiv ca se vor lovi cu ale tale, si din intalnirea lor vor iesi scantei care vor deveni o adevarata ambrozie pentru intelectul si orgoliul tau. Am putini astfel de dusmani, dar nu voi regreta niciodata ca ii am pe acestia.

Categorii:Explicatii
  1. Geo_13
    Septembrie 5, 2008 la 5:32 pm

    Nu m-am gandit niciodata la asta. Tu privesti dintr-o cu totul alta perspectiva si nu pot sa ma abtin sa-ti dau dreptate.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: