Vorbe

Vorbele nu pot sa ma raneasca, insa ce e in spatele lor poate sa ma ucida.

Asta e cea cel mai important lucru pe care l-am invatat in viata mea. Nu mi l-a spus nimeni asa ca mi-a luat jumatate de viata sa traiesc ca sa-l invat. Am auzit de atatea ori atat de multi oameni care se plangeau ca nu stiu cine i-a zis nu stiu ce, si mult timp dupa aia urau acea persoana, si uneori de la niste vorbe spuse in graba se distrug prieteni de o viata.

De-a lungul anilor pe vorbe s-au cladit imperii, pe vorbe s-au naruit imparatii. De cand lumea toti oameni s-au bazat doar pe vorbe care insa au fost incalcate la prima ocazie. Cum sa mai ai incredere in vorbe? Cum sa le mai dai importanta?

Messengerul e cel mai puternic exemplu pentru aceasta. De cate ori nu primesti cate un mesaj care nu sti daca e menit sa te jicneasca sau sa te maguleasca? Iconurile acelea mici, sau vesnicul „lol” te-au facut vreodata sa sti cu adevarat ce impact au avut vorbele tale? Poti sa te certi pasional cu cineva care se prapadeste de ras la stradania ta. De ce asta? Fiindca nu poti transmite decat vorbe, nimic nu poate inlocuii toata mimica umana, si, daca nu cunosti foarte bine pe acel cineva cu care vorbesti, aceasta e singurul lucru care iti arata ce e in spatele acelor cuvinte.

Ca sa-ti dai seama de ce se afla in spatele unor vorbe doar dupa acel text insipid trebuie sa cunosti acea persoana atat de bine incat sa sti ce rezonanta are fiecare vorba pentru acel cineva.

Sunt oameni atat de plani incat vorbele sunt tot ceea ce a vrut sa spuna si a gandit. Si atunci nu e bine sa supraevaluezi dobitocii deoarece ajungi sa primesti exact reversul medaliei. La ei nu ce e in spatele vorbelor raneste, ci chiar vorbele, in spatele acestora nu e nimic decat o gaura neagra a ideilor.

Categorii:Explicatii, Thoughts
  1. anghel
    Ianuarie 14, 2008 la 7:02 pm

    extraordinar eseu…imi place enorm…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: