Eroul

M-am hotarat sa devin erou. Mi-am luat un costum de supererou si am inceput sa colid lumea, sa salvez pe toti oameni din lume. Am pornit entuziasmat la drum. La prima intersectie m-am oprit si m-am uitat in jur, nimeni nu parea sa aiba nevoie sa fie salvat. Am pornit mai departe, nicaieri nu era nimeni care sa aiba nevoie sa fie salvat.

Am ajuns pe o strada unde un batran orb cersea. Cand l-am vazut mi-am dat seama ca el va fi primul om pe careil voi salva. E prea frig pentru el aici, il voi duce undeva unde e cald si are ce manca. I-am spus: „Domnule am venit sa te salvez de la viata ta. Vino cu mine sa iti gasesc un loc unde sa stai si o farfurie cu mancare” „Si sa plec de aici? Acum cand ies oamenii de la biserica? Acum cand pot sa castig atat de mult?”. M-am speriat si am fugit mai departe. Parea sa aiba atata nevoie de ajutor si totusi vrea atat de putin ajutor. Am ajuns acasa trist. Nu am salvat nici o persoana.

A doua zi am citit ziarul. Am mers atat de mult, atat de multi oameni ar fi avut nevoie de ajutorul meu, dar eu nu am reusit sa ii intalnesc. Am avut atati oameni de salvat si totusi nu am salvat nici unul. Am fugit acasa si m-am rugat sa am puterea de a sti unde exista un om care are nevoie de ajutor.

A doua zi m-am trezit stiind unde e fiecare om care are nevoie de ajutor in lumea asta, sau poate doar in tara asta, sau poate doar in orasul meu, sau doar pe strada mea. Erau atat de multi, nu puteam sa ii salvez pe toti. Orice om as fi sarit sa ajut, ceilalti ar fi pierdut orice urma de speranta. Cine era cel pe care trebuia sa salvez? Pe cine trebuia sa salvez? Salvez unul si omor sute. Cum pot sa aleg eu cine sa fie salvat si cine sa fie condamnat? Am hotarat sa ma duc la cel mai aproape. Cand am ajuns acolo, am fost intampinat de o voce blanda: „Cine esti?”, „Am venit sa va salvez, am inganat eu”. Raspunsul primit mi-a facut inima sa sangereze: „Deci esti moartea? Doar ea ma mai poate salva.”. Nu am putut decat sa fug, sa fug fara sa ma opresc, sa fug si sa-mi plang neputinta.

Cum sa incerc sa salvez lumea cand nu stiu cine trebuie salvat? Cum sa salvez lumea cand nu am puterea sa fac nimic? Cum sa salvez lumea cand tot ce pot sa fac e sa salvez unul din milioanele care au nevoie?

Nu pot. Nu pot sa fiu erou. Poate doar un om capabil sa fie erou. Un om care va salva pe cel care ii va cere ajutorul daca poate. Nu voi alege eu pe cine sa salvez, eu voi fi cel ales sa salvez. Sper sa fiu ales sa salvez pe cei care conteaza. Poate nu voi salva pe nimeni. Poate voi salva doar o singura persoana. Sper doar sa fie acea persoana care ma va salva pe mine.

Categorii:Blues, Thoughts Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: