Prima pagină > Realitatea > If there’s nothing but survival, how can I believe in sin?

If there’s nothing but survival, how can I believe in sin?

Pentru a doua oara de cand scriu pe blog, scriu un post pe care nu stiu sa ii scriu o introducere. Ce va contine stiu deja, dar nu stiu cum sa pornesc, nimic nu pare potrivit. Am o multitudine de idei pe care vreau sa le scriu dar ma impotmolesc la inceput.

Titlu este un vers din „Something to believe” a lui Bon Jovi. De ce imi place cantecul nu conteaza, poate multi o sa inteleaga daca ma cunosc si asculta cantecul, celorlalti nu le voi satisface curiozitatea. In cantec sunt multe versuri care spun multe in putine cuvinte, dar cel care mi-a atras atentia e acesta care a devenit titlu pe post.

Traim intr-o lume ciudata. (No shit! realy?) Citesc in cartile de istorie ca a existat, demult, o lume plina de valori, plina de oameni buni care erau asupriti de cativa oameni rai. Acestia aveau valori si calitati care ii fac zei fata de cei de astazi. In biblie citesc ca lumea era plina de oameni rai, si intre ei erau cativa oameni buni, un popor de oameni buni, o credinta care ii facea buni pe ei si rai pe ceilalti. Si acestia aveu valori pe care nu le mai intalnim acum. Chiar daca oamenii rai au fost putini sau multi a fost nevoie de niste legi, care sa ii imparta corect in oameni rai si oameni buni. Niste propozitii care au subjugat lumea. Ele au creat idealuri ca adevar, dreptate, justitie. Apoi aceste idealuri au devenit sfinte, si oamenii au inceput sa se roage la ele, si au creat temple pentru ele, si au numit preoti care sa le slujeasca. Preotii au fost facuti sfinti, iar puterea a devenit a lor, si tot ce faceau ei era bine, si „Crede si nu cerceta” a ajuns imn. Si acesti „sfinti” au inceput sa imparta adevarul si dreptatea. Si in numele lor au inceput sa decapiteze si sa spanzure. Si toti au vazut cum dreptatea isi primeste tributul. Si dreptatea si adevarul a inceput sa se schimbe si asta i-a facut pe preoti sa faca noi legi. Si unii preoti au inceput sa aiba legi diferite, si conflictul pentru dreptate suprema a reinceput. „Dreptatea mea e mai dreapta decat a ta”. Si razboaiul sfant a inceput si au inceput sa moara cei care doreau doar sa creada intr-o dreptate, nu conta care, iar cei care credeau doar in dreptatea lor au trait sa semneze tratatele de pace. Si victoria unei drepati a dus la suferinta celor care credeau ca e nedrept sa iti moara cineva drag, ca e nedrept sa lupti pentru a inpune notiunea de dreptate a cuiva. Si din neant, cineva a tipat „dreptatea voastra e gresita, dreptatea voastra e buna doar pentru voi. Voi va bucurati de dreptatea vostra, va luptati pentru ea, iar noi, aici jos, murim ca pentru ideile voastra, vara a avea dreptatea promisa.”, si a fost numit nelegiuit, numai un nelegiuit ar putea sa considere dreptatea ca nefiind buna, asa ca a fost dus la moarte, si el si cei ce i-au urmat. „Pentru dreptate trebuie sa fim in stare sa murim, sa ucidem”. Dar cei ce au spus asta nu au murit si nici nu au ucis. Unde e dreptatea in a-i pune pe altii sa lupte in locul tau, pentru ideiile tale? Unde e dreptatea, cand e drept sa obligi oamenii sa iti sponsorizeze razboiele pentru a-ti impune parerile, dar cand omul care ti-a dat ultima moneda pe care o avea e trimis la spanzuratoare pentru ca a furat o paine pe care nu i-ai permis sa o aiba, care i-ar fi permis sa poata munci pentru razboiul tau, care ar fi insemant o victorie pentru razboiul sau?

Pacatul e o idee, trebuie sa fi sus ca sa poti avea idei, celor de jos nu le este permis acest lux, lor le este permis doar sa supravetuiasca atata timp cat nu incalca ideile celor de sus.

Celor care le-a fost refuzata supravetuirea,
celor care le-a fost ceruta moartea pentru
impunerea ideilor altora

Categorii:Realitatea
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: