Prima pagină > Thoughts > Fericirea cere sange

Fericirea cere sange

Stiu, e un titlu sadic, pesimist, fatalist, si multe alte asemenea adjective. Trebuie sa fi putin dus ca sa te gandesti la o asemenea expresie. Fericirea cere sange. Fericirea e un lucru frumos care nu poate fi legat de un lucru atat de dureros ca sangerarea. Ce frumos suna. Fericirea vesnica, viata fericita e doar in basme, oamenii care zic ca au avut o viata fericita, si chiar cred asta, pot spune acest lucru doar datorita capacitatii omului de a uita tot ce a fost rau in viata sa. Dar daca ii intrebi de ce spun asta, sa iti spuna toate lucrurile care i-au facut fericiti in viata, o sa observi ca toate acele momente sunt bazate pe durere, sau si-au cerut jertfa dupa aceia.

Fiecare moment de fericire, luat afara din context, ar fi putea fi considerat fericit doar prin conventiile lumii in care traim. What a sick world. Am 1 copil, da, dar cat te-ai chinuit cu el pana ce a crescut, cat a trebuit sa lupti ca el sa creasca, de cate ori l-ai certat, de cate ori ti-ai dat seama ca e prea greu pentru tine? Astea sunt doar detalii, le uiti total. Daca ai face o suma, fericirea ar aparea doar de cateva ori si atunci doar datorita faptului ca acele momente sunt considerare fericite de societate (societate-situatie). Ai reusit sa termini la timp un proiect. Fericire mare. Dar ce ai castigat din realizarea lui? Salariul tau la fel e, seful tau la fel te vede, nevasta ta te inseala cu prietenul cel mai bun, care a stiut sa fie langa ea cand tu lucrai, dar dupa toate astea esti fericit si inchi un pahar de sampanie. Pentru ce? „Un toast pentru proiectul care mi-a distrus viata. In sfarsit am scapat de el. Acum am timp sa imi gasesc alta sotie, si apoi sa incep un alt proiect care sa-mi distruga viata recladita cu greu”?? Nu. „In cinstea noasta, ca am izbutit”. Simplu. Sangele se spala, sangele se uita. Pentru fiecare moment de fericire pe care l-ai primit, nu trebuie sa multumesti zeilor norocului ci doar tie, ca nu a fost noroc, tu ti-ai cumparat fericirea, si ai platit scump, mult sange a curs pentru ca tu sa ai senzatia ca esti fericit.

Si daca ai si tu noroc, odata in viata, si ai reusit sa primesti un strop de fericire pentru care nu ai platit nimic, fericirea va fi una reala. Cea mai dulce fericire pe care o poti gusta. Adevarata fericire. Dar tot timpul nu vei putea fi fericit cu adevarat, totul se va spulbera cu mult inainte ca sa se spulbere cu adevarat. Vei deveni brusc constient ca fericirea e trecatoare, ca fericirea trebuie platita, ca fiecare clipa pe care o traiesti o sa ceara sa fie platita cu sange. Si totul va deveni premonitie, orice miscare va parea aducatoate de ghinion, peste tot vei vedea fetele recuperatorilor ursitoarelor. Si totul nu va mai fi fericire, ci doar o urma de ceea ce poate fi fericire, adanc umbrita de frica urmarilor, si totul se va spulbera tocmai din frica ca se va termina. Si sangele tau va incepe sa curga, si va continua sa curga si dupa ce se va termina cu adevarat.

Asa ca de acum bucura-te de tot ce te face fericit, si spera ca deja ai platit pentru aceste momente. Daca nu le-ai platit o sa ai timp sa te gandesti la plata dupa aceea, acum traieste clipa. Carpe diem.

  1. Februarie 16, 2008 la 8:07 pm

    Daca esti canibal sau vampir, atunci – cu siguranta – fericirea cere sange! ;)) ;)) ;))
    Acum, serios vorbind: exista legea compensatiei care nu functioneaza doar in acest Univers; lumina are ca opozant lipsa ei = intunericul; ploaia are ca opozant lipsa ei = seceta; si la fel este pentru multe lucruri; tot asa, fericirea are ca opozant lipsa ei = nefericirea, durerea. PLATA inseamna o cantarire pe care o facem privind cele doua stari ale noastre, masurarea „greutatii” lor in talerul balantei vietii noastre. Daca ne concentram atentia pe nefericire, ii vom da greutate acesteia; daca vor fi mai pretioase – pentru noi – clipele de fericire, celelalte vor fi mult mai usor de trecut cu vederea; pentru ca, in absenta fericirii, ne vom putea – macar! – aminti de ea… durerea e mai bine sa o uitam si sa mergem mai departe, in cautarea viitoarei fericiri care ne asteapta, undeva, rabdatoare…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: