Prima pagină > Thoughts > Cititorul de ganduri

Cititorul de ganduri

Am auzit candva, demult, nu mai tin minte la cine, ca organismul uman este compus din multe organe, si poti sa vezi asta dupa cum arata omul pe afara. Si totusi s-au facut atatea aparate care sa vada in interiorul lui. S-a vazut ca organismul poate fi bolnav si au facut multe medicamente ca sa il vindece, s-au facut metode chirurgicale ca sa-i corecteze fiecare imperfectiune.

Si organismul omului a devenit perfect sanatos si perfect modelat. Si oamenii perfecti au inceput sa faca lucruri imperfecte. Si oamenii au incercat sa isi faca organismul si mai perfect, sa devina nemuritori.

De ce au ei nevoie de astea? De ce au nevoie de un organism sanatos, de un organism perfect armonios, de un organism nemuritor, cand au o minte bolnava, imperfecta si muritoare?

De ce nimeni nu incearca sa faca un aparat care sa vada in mintea omului, sa treaca dincolo de ganduri imediate si de fapte, sa vada adanc in negura amintirilor sa vada ce fapta a soartei noastre perverse ne face sa devenim ceea ce nu am dorit niciodata sa fim si totusi sa credem ca suntem exact unde ne imaginam ca o sa ajungem? Tuturor le e frica ca ar putea exista un om care le-ar putea citi gandurile. De ce sa-ti fie frica cand gandurile tale nu sunt doar acele franturi de propozitie care te fac sa actionezi, ci toata viata ta, toate experientele anterioare, toate fobiile tale, transformare de un impuls exter in doar o propozitie, pe care o vei crede vinovata de succesul sau esecul tau? Tuturor le-ar placea sa citeasca gandurile altora. Ce nevoie ai de viata altora cand o ai pe a ta? De ce sa vrei sa sti ce va face un anumit om, cand, odata cu anuntul acelei propozitii, vei primi si toate motivele, toata viata acelui om? Cu ce te-ar ajuta sa sti ce va face un om, cand, odata cu asta, iti vei da seama ca acel om are mai multe motive sa te loveasca decat ai avea tu sa te aperi?

De ce se fac medicamente care vindeca doar partea organismului care leaga mintea de organism, si nu exista nici un medicament care sa vindece mintea? De ce nu se face nici un medicament care sa te faca sa uiti exact acele momente care te fac azi sa pari cel mai mare nenorocit din lume? De ce nu se fac vaccinuri pentru acei virusi ai societatii care ne imbolnavesc mintile? De ce nu se fac medicamente care sa vindece mintile deja imbolnavite? De ce se fac proteze pentru cel mai mic handicap dar nu se fac proteze pentru mintile incomplete? De ce unui om cu un defect al organismului i se recunoaste handicapul si este ajutat sa treaca peste propriile piedici, iar un om cu un handicap in gandire este considerat normal sau cel mult un om dificil? De ce un om cu un handicap in gandire nu este niciodata ajutat sa-si invinga handicapul?

De ce privim doar faptele unui om cand sunt mai multe motive ca un om sa devina rau, decat sa se mentina bun? De ce privim cu atat ura un criminal cand adevaratii criminali sunt acei oameni care nu au fost capabili sa il invete ce e bine si ce e rau?

Nu zic eliberati criminalii fiindca ei nu sunt decat niste sfinte convertiti de soarta, ci doar nu considerati inchisoarea ca pe un loc de pedeapsa, ci un sanatoriu unde trebuie vindecati acesti oameni cu mintile imbolnavite, creati un medicament care sa le vindece mintea, puneti-le proteze acolo unde exista goluri in gandire, ajutati sa isi invinga handicapurile din gandire.

Intr-o lume in care e mai simplu sa gasesti vinovati decat sa incerci sa vindeci, e mai bine sa nu-ti pese, dar ce faci daca iti pasa?

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: