Prima pagină > Realitatea > Suntem o tara de perversi pudici

Suntem o tara de perversi pudici

Exista o moda printre romani de a se lauda ca sunt ospitalieri si harnici. Partea cu harnicia o lasam pentru scriitorii de SF-uri contemporani. Partea cu ospitalitatea nu e o calitate ci doar un mod de tortura a vizitatorilor. Ospitalitatea romaneasca trece peste bun simt si peste rezonabil.

Cand ma uit la poporul roman vad trei „calitati”: curvasenie, slugarnicie, prost gust, prostie, incultura, badaranie si pudicitate. Ca sa dau exemple pentru fiecare in parte ar fi redundant, e de ajuns sa deschizi televizorul, sa te uiti pe geam, sa-ti privesti vecinii, sa te privesti pe tine (e inposibil ca un roman sa nu macar cateva dintre atributele enumerate).

Cel mai mult ma enerveaza impletirea de perversitate cu pudicitate. Vocabularul roman e plin de tot felu de expresii/cuvinte cu caracter obscen (bogatia acestui tip de vocabular e imensa fata de alte popoare, celalalte au cateva cuvinte si pe baza derivatelor lor fac toate injuraturile posibile).

Sa luam de exemplu cuvantul „pula”. De ce este acest cuvant obscen iar cuvantul „penis” este cuvant academic, nu inteleg. Au acelasi inteles, una e forma populara iar cealalta forma academica a aceluiasi organ. Cel mai probabil aceasta delimitare obscen/non-obscen se datoreaza faptului ca sexul e un tabu in mediile populare.

Stiu oameni care nu ar pronunta acest cuvant nici macar sub tortura, dar s-au amuzat strasnic cu celebra melodie spaniola/portugheza „pula, pula, pula” sau cum se mai numea. Apoi au auzit de deja hipercunoscutul oras Pula. Un oras care incanta pe toata lumea din Romania. Apoi a inceput sa umble imaginea cu bacnota din Botswana, acea bacnota cu un nume asa de melodios.

Binenteles ca orasul, bacnota si cantecul au prins la publicul roman doar pentru ca faceau referire la un cuvant tabu. Exista moneda numita „Leone”, care in treducere insemana leu, acel leu care ne sta scris pe moneda nationala, dar nimeni nu stie asta. Nu au de ce, nu e asa melodios ca moneda din Bostwana. Exista orasul Baicoi la noi in Romania, foarte cunoscut in perioada scolii generale/liceului, dar apoi uitat odata cu toata geografia, dar oricum nu suna ca orasul slovenia/croatia/italia (toate au cate unu cu diferente de genu Pula-Pola, pronuntia e la fel).

O tipa canta foarte fericita acel cantecel cu „pula”, dar a fost foarte intrigata de folosirea expresiei 100% romanesti „imi bag p**a”. Intrebata daca cuvantul pula ii starneste repulsie de ce mai canta acel cantec de „dragoste”, a raspuns ca ii place cum suna. Din cate stiu eu, cantecelul e in portugheza, o limba pe care tipa nu o cunoaste, iar cantecul este pentru copii si foarte departe de genurile muzicale pe care le asculta ea. Mi-am incheiat pledoaria, trage-ti voi concluzia.

Un alt exemplu este cantecul lui Huidu, ala care a facut furori doar pentru ca contine cuvantul „muia” in el.

Alte exemple sunt zecile de zambete complice la expresiile uzuale care contin verbe de genu „a trage”, „a pune”.

Si nu pot sa nu amintesc de mironositele care folosesc expresia „imi bag p**a”, „sugi p**a” (Aveti si voi?) dar care se fimt foarte intimidate de subiectul sex.

Concluzie: De ce am spus ca suntem un popor de perversi-pudici? Pentru ca un pudic nu poate sa spuna un cuvant tabu, dar acesta nici macar nu face legatura intre o chestie uzuala si acel tabu, pentru ca pentru el exista doar varianta non-tabu. Un pervers va face intotdeauna legatura intre un cuvant uzual si acel inteles vulgar al acestuia.

Eu nu mai inteleg nimic…

Categorii:Realitatea
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: