Prima pagină > Thoughts > E mai simplu sa ii salvezi pe altii

E mai simplu sa ii salvezi pe altii

E mai simplu sa ii salvezi pe altii decat sa te salvezi pe tine. Asta am observat in cel mai urat mod cu putinta. De fiecare data cand trebuie sa fi salvat ajungi intr-o depresie care te face sa nu mai vrei sa te mai salvezi, sa nu mai poti sa gasesti in tine acea putere de care ai nevoie. Si atunci ar trebuii sa intervina un prieten care sa devina exact aceasta forta de care ai nevoie.

Cand vrei sa te salvezi, gasesti in tine prea multe probleme, si incerci sa le rezolvi pe fiecare in parte, mai intai pe cele mai mici, pentru ca celalalte ti se par de ne trecut. Cand incerci sa salvezi pe altu, tu vezi doar o problema din cele multe pe care le are. Si incepi sa te concentrezi asupra acelei probleme si il faci pe om sa devina puternic si sa creada si el ca aceea e singura lui problema, si o va rezolva, si se va crede fericit pentru cateva minute, ore, zile, pana cand isi va da seama ca totul porneste dintr-un loc mult mai adanc. Dar tu l-ai salvat, pentru un moment era salvat, dupa aceia a aparut ceva care l-a adus inapoi, si tu nu vei sti niciodata ca acel ceva nu a aparut, ci era prezent acolo de ani.

Cand incerci sa salvezi pe cineva tu vezi doar varful aisbergului, doar acea mica parte care pluteste deasupra suprafetei oceanului. Si din miopia ta intelectuala/informationala ajungi sa incerci imposibilul si se poate sa reusesti, imposibilul e doar multimea lucrurilor pe care nimeni nu s-a incumetat sa reuseasca sa le obtina. Din interior totul pare apocaliptic.

E mult mai usor sa te gandesti ca lupta e cea mai buna solutie cand esti in afara problemei. Cand esti in interior nu mai vrei decat sa gasesti o scapare, un loc unde sa poti dormi linistit, fara sa te impiedice gandurile sa adormi. Si orice loc unde poti sa te intinzi si sa dormi e bun, ce conteaza ca patul pe care ti l-ai ales este un esafod, iar perna ti-e buturuga, iar noapte buna iti va mai spune doar securea calaului.

Categorii:Thoughts
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: