Prima pagină > Thoughts > Dumnezeu

Dumnezeu

Nu stiu daca exista sau nu un dumnezeu. De fapt mi se pare imposibil sa nu existe un dumnezeu, diferenta e ce tip de dumnezeu, o persoana atotputernica, un tata protector, sau doar o acumulare de energie care a pus totul in miscare si care tine totul in miscare pana ce se va consuma toata doar pentru a forma o alta energie creatoare. Eu tind sa cred ca e vorba de acea energie, mi se pare inutil ca aceasta forta sa aiba nevoie de o constiinta proprie, asa ca nu prea cred in dumnezeul-persoana. Aceasta energie a ajuns sa se raspandeasca si sa formeze tot ceea ce a fost creat vreodata. Acesta este materia care ne formeaza si energia pe care o numim viata.

Acesta este dumnezeul in care cred, o forta care nu are nevoie de rai ca sa ii rasplateasca pe cei care i-au ascultat legile, si iad pentru a-i pedepsii pe cei care nu le-au respectat, fiindca orice am face, legile sale ne sunt adanc tiparite in minte, in carne, in suflet. Un dumnezeu care nu e o persoana atotputernica, nu e o persoana care sta in cer ci doar o energie care este in fiecare dintre noi si in tot ceea ce ne inconjoara. Un organism unde fiecare univers, galaxie, planeta, fiinta, nu e decat o celula, in marele intreg.

Ok, stiu ca toti credinciosii o sa zica ca e blasfemitor, dar eu cred ca fiecare dintre noi e o parte din dumnezeu. Si nu ar trebuii sa ne gandim la iad si la rai, ci doar la ce putem face incat sa folosim aceasta putere care ne-a fost data cat mai bine.

Nu cred ca te ajuta cu nimic daca crezi intr-un dumnezeu, dar uiti sa crezi in tine. Nu cred ca e bine sa te temi de iad dar sa nu te temi sa-ti irosesti viata. Daca dumnezeu ti-a dat viata cu un scop, chiar crezi ca acest scop e sa te ascunzi in spatele unor icoane si vorbe „sfinte”?

  1. 2stefan1
    Septembrie 6, 2008 la 2:10 am

    daca am trai numai cu sufletul D-zeu ar fi si el o acumulare de energie, dar atata timp cat noi, nevrednicii suntem persoane mai mult rationale si obsedate de putere D-zeu va fi si El o persoana atotputernica

  2. Septembrie 6, 2008 la 10:57 am

    @2stefan1: De ce ar influenta actiunile oamenilor modul in care exista dumnezeu? Adica daca o sa ajungem sa fim toti spirituali o sa fie si dumnezeu o acumulare de energie? Daca regresam si ajungem animale il transformam si pe dumnezeu in animal?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: