Prima pagină > Realitatea > Franta-Romania 0-0

Franta-Romania 0-0

Lume, lume, va prezentam cel mai *********** meci din toate timurile. Romania-Franta, sau Franta-Romania, nu mai tinem minte daca se joaca acasa la francezi sau acasa la noi, da cred ca se joaca la noi, ca am auzit ceva de o tribuna prin bucuresti.

Trebuie sa recunosc ca pentru meciul asta dadeam un pronostic de 2-0 pentru francezi. Dar se pare ca m-am inselat. Ar fi tare ca aceasta „surpriza” sa dureze mai mult de 3 zile (avem meci vineri asa ca nu prea ne-ar ajuta).

Azi dimineata in toate ziarele „romanii fac supa de cocos francez”. WTF??? Franta e o tara cu traditie in fotbal, disciplina, talente puternice, si nu ca noi doar o tara cu vointa (si daca ma gandesc mai bine si aia ne lipseste), si totusi noi suntem aia tari („am vazut pe net”). Oricum am reusit destul de mult am atacat si am castigat un punct. Din meciul asta noi suntem castigatori, iar francezii sunt pierzatorii. Noi am castigat un punct, iar francezii au pierdut doua.

Dar nu asta vream sa discut aici. Ci talentul roamnilor la declaratii cand vine vorba de fotbal.

1) Oricine se pricepe la fotbal. Interviuri pe strada: „cine castiga?”; tipa blonda (si nu la par), incepe sa spuna ca adversarii sunt tari, dar mutu e si mai tare, si o sa castigam. tipa „blonda”: jucator dragut=>victorie sigura.

2) Ziarele sunt optimiste: „Ciorba de cocos francez”, „supa de cocos francez” si alte delicatese de „cocos francez”. Cocosul a castigat un campionat mondial, noi o cupa prin anii 80.

3) Antrenorul da declaratii: „suntem cei mai prosti, francezii o sa castige”. Ok, asta o stiam si eu, asta o stia si mutu, dar ca antrenor tu trebuie sa spui… De fapt trebuie sa spui ca antrenorul francez: „echipe echilibrate”, „se poate intampla orice”, „speram sa castigam”. Declaratie care nu spune ca o sa piarda ca sa nu demoralizeze lumea, nu spunce a o sa castige, ca sa nu se faca de rahat daca pierd. Noi suntem ori demoralizati, ori ingamfati. Daca ne gandim mai bine, pestele de la cap se impute, daca base poate sa faca declaratiile sale, atunci….

  1. Octombrie 13, 2008 la 1:45 pm

    Interesanta perspectiva din care ai privit tu meciul. Poate hotarasti sa scrii o cronica a partidei pe care sa o inscrii in concurs la Talentul Anului 😉

  2. Octombrie 13, 2008 la 10:39 pm

    @Carina: Prea putin ma intereseaza ce se intampla in teren. Acolo sunt prea putine lucruri interesante. maxim 10-20 de faze atrag atentia. Ceea ce e cu adevarat important si amuzante e ce se intampla in jur: presa, suporteri, echipa. Si nu ma refer la viata lor personala ci la credintele, sperantele si opiniile din jurul evenimentului.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: