Prima pagină > Thoughts > Credinta…

Credinta…

Ce e credinta? Cum sti ca dumnezeul tau e mai bun decat ceilalti dumnezei? Cum sti ca dumnezeu exista? Cum sti ca tu crezi? Ce trebuie sa faci ca sa crezi? Cum poti sa il gasesti pe Dumnezeu?

Raspunsul universal din credinta: NU STIU.

In lumea asta exista atat de multe optiuni spirituale: Sa crezi sau sa nu crezi? Sa crezi intr-o religie sau doar intr-un dumnezeu?

Cineva imi spunea ca e mai bine sa fi credincios chiar daca ti se pare ca dumnezeu nu exista, explicand asta prin sintagma „Ce ai de pierdut?”, in cazul in care nu crezi in dumnezeu esti condamnat sa ajungi in iad, dar daca crezi poti sa ajungi in rai. In biblie spune ca fiecare va fi judecat dupa legea sa. Eu vreau sa fiu judecat dupa o lege in care cred si pe care o respect fiindca vreau si nu pentru ca cred intr-o lege care mi-e impusa si pe care o respect doar pentru ca imi e frica sa ajung in iad.

Categorii:Thoughts
 1. Iulie 8, 2008 la 3:37 am

  Credinţa se caută iar atunci când o găseşti vei şti sigur că AIA e! Tocmai de aceea suntem liberi.

 2. Iulie 8, 2008 la 11:06 am

  Din pacate nu e chiar asa. Exista niste monopoluri spirituale. Exista niste religii mari care domina fiecare o anumita parte a lumii, iar migrarea dintr-o religie in alta e destul de dificila, si mai dificila e migrarea dintr-o religie mare intr-una mai mica. Uita-te si tu la scandalul cu MISA, religia e idioata in adevaratul inteles al cuvantului, nu sunt de acord cu ea, dar pe baza ei s-a iscat un adevarat show, toti au inceput sa arunce cu pietre nu in cei care o conduceau cat in cei care au aderat la ea. Si acestia sunt doar oameni care au incercat sa gaseasca ceva in care sa creada, dar nu o sa poata fi vazuti bine niciodata de cei care cred ca religia care trebuie sa o pastrei e cea in care te-ai nascut… si atat. E mai bine vazut un om care se declara religios decat unu care se chinuie sa caute o credinta adevarata….

 3. Iulie 11, 2008 la 12:31 am

  Oricum, în astfel de probleme atât de personale, nu contează cum te văd ceilalţi.
  Dacă unii cred din obişnuinţă şi nu dau refresh iar alţii vor să simtă ceva viu pe pielea lor (căutînd) este alegerea fiecăruia. Depinde cât de mult te interesează domeniul.

 4. Iulie 11, 2008 la 6:47 pm

  In problemele astea conteaza foarte mult exteriorul, ca sa iti cauti religia trebuie sa lupti cu tine insuti, sa iti distrugi idolii de lemn din suflet, ca sa faci loc unei religii si unor ritualuri noi.

  E o problema destul de personala incat sa te bazezi doar pe puterile tale, fara sa ai nevoie de sustinere din jur. Dar daca esti pus la zid pentru orice miscare pe care o faci, ajungi sa obosesti aparandu-ti cautarea si sa uiti ce cautai, si ajungi ori sa fi undeva intre religii, un agnostic, sau sa te multumesti cu un zeu care nu are alta calitate decat ca e cel mai adevarat din putini zei pe care i-ai descoperit, si ca nu e peste puterile tale sa il aperi.

  Uita-te la marile religii. Toate au fost „create” in desert, in singuratate. Ca sa il descoperi pe dumnezeu trebuie sa renunti la tine, si sa il cauti acolo unde nimeni nu te bruiaza…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: