Prima pagină > Thoughts > Oamenii si dragostea…

Oamenii si dragostea…

Uneori ma ingrijorez si pe mine. Am anumite reactii care mi se par foarte… ciudate, neasteptate, imprevizibile. Acum mi-am descoperit o antipatie generala pentru oamenii indragostiti. De fapt nu pentru toti, ci pentru aceia care cand se indragostesc devin „dulci”, „umanisti” (cum zicea Petrini). Ok, inteleg ca e bine sa iubesti, ca e frumos sa iubesti, sa fi fericit, dar… Fiecare dintre noi cand suntem alaturi de persoana iubita suntem mai calzi si cand e si ea incercam sa ne reducem universul la doar doua persoane, insa, unii dintre noi au tendinta sa devina din oameni crispati, morocanosi si irascibili, cei mai buni oameni de pe pamant. Incep sa ignore remarcile acide pentru care ar fi ucis anterior, plutesc prin aer si cred ca toata lumea e fericita pentru ei si cu ei.

Ok, inteleg sa fi fericit, dar sa te schimbi in totalitate? Ca sa ai o relatie trebuie sa minti acea persoana, sa te minti pe tine, si sa creezi o persoana noua care sa se integreze in acea relatie, dar de ce trebuie sa minti si lumea?

Acesti oameni ma intriga. Sunt chiar asa de buni mincinosi? Sunt chiar asa de mulabili incat iau asa usor orice forma? Sufereau de sindromul NF si dupa o partida buna (sau proasta) au inceput sa radieze si sa se reintoarca la cine sunt cu adevarat? Au mintit asa de mult lumea inainte, si acum, sub imperiul fericirii au uitat sa isi inchida bula in care s-au ascuns atata timp?

Categorii:Thoughts
  1. cleo2012
    iunie 24, 2009 la 12:04 am

    acei oameni care radiaza de fericire cand st indragostiti si se schimba radical …probabil sunt in starea initiala de gratie , de beatitudine generata de puternicul sentiment al regasirii unitatii originare…si o data cu trecerea timpului , treptat autentica personalitate a fiecaruia se reafirma……treptat redevin ei insisi.
    „Ca sa ai o relatie trebuie sa minti acea persoana, sa te minti pe tine, si sa creezi o persoana noua care sa se integreze in acea relatie” – sunt de acord cu tine pentru ca oamenii tind sa idealizeze deopotriva fiinta partenerului, pe ei insisi si dragostea ca atare. Prin urmare, undeva candva putem alege sa vedem doar ceea ce ne convine /

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: