Prima pagină > Chitara > Accesorii chitara

Accesorii chitara

Guitar tuner: un aparat electronic care contine un microfon (sau conectori pentru cablu de chitara electrica) care analizeaa semnalul sonor primit de la chitara si afiseaza in cat de bine e acordata coarda si in ce sens trebuie rotit cuiul de acordaj pentru a o acorda bine.

Husa chitara, Cutie chitara: Pentru cei care nu canta doar acasa e un accesoriu obligatoriu. In primul rand e cea mai comoda metoda de a transporta chitara, iar in al doilea rand apara chitara de actiunile nefaste din exterior (oameni care vor sa atinga corzile cu mainile muradare, praf, zgarieturi inbvoluntare, ploaie).

Seturi de instrumente pentru chitara:  Contin cam tot ce iti trebuie pentru a schimba corzile unei chitari, si a face ajustari corpului:  Cleste de taiat corzile, string winder, imbusuri, grafa pentru scos capatul corzilor din puntea de electrica, srubelnita.

Seturi de ingrijire a chitarei:  Contin: lubrifiant pentru corzi si fret, solutie de curatat corzile, laveta pentru sters corzile.

Capodastru: Este un instrument ce se prinde pe grif, si apasa simultan pe acelasi fret al tuturor celor 6 corzi. Acesta are rolul de a muta acordajul chitarii mai sus cu un anumit numar de semitonuri. Exista mai multe tipuri, care se pot grupa in 2 categorii: cu arc sau cu elastic. Cele cu arc au o viata mai lunga fiind mai rezistente.

Guitar Slide:  Este un tub (cu un capat inchis sau nu) facut din diverse materiale (cel mai des sticla sau metal) si care se foloseste pentru a obtine efectul de slide din blues (bottle neck slide, knife slide).

Curea pentru chitara: este un instrument necesar celor care canta in picioare. Tine chitara astfel incat mainile sa fie ocupate doar cu cantatul nu sa stea in pozitii care le solicita mai mult doar pentru a tine chitara sa nu alunece.

String winder: Este un instrument foarte util cand schimbi corzile. El se ataseaza de cheita cuielor de acordaj, facilitand miscarea acesteia, astfel incat sa poata fi rotita printr-o miscare circulara continua, micsorand astfel timpul si efortul necesar infasurarii corzii pe cui.

Holder pentru pene:  Este un mic dizpozitiv de plastic in care se pot pune pana la 10 pene si care face sa fie mai greu de pierdut penele.

Bridge pin puller: Este un dispozitiv pentru chitara acustica. Capetele corzii sunt tinute, la nivelul puntii, printr-un cilindru de plastic cu capul extern in forma de dom. Acestia se scot, uneori mai dificil, asa ca acest instrument vine in ajutor formant

Alte accesorii pentru chitara sunt cablurile, amplificatoarele, efectele de chitara electrica, dozele de chitara, penele si corzile. Pentru acestea o sa public niste articole separate.

 1. Iacobus Adrian
  martie 11, 2009 la 10:57 am

  Te rog daca poti sa imi spui si mie cum pot sa prind cureaua la chitara in partea cu corpul chitarei, dat fiind faptul ca nu are nimic de agatat si nici gaura

 2. martie 11, 2009 la 1:57 pm

  Daca nu are nici un buton de agatat cureaua nu ai cum sa legi cureaua de chitara. Poti sa incerci sa iti pui tu un asemenea buton, dar e cam greu de pus (nu ai loc sa bagi mana in chitara sa ti surubul, etc…

 3. andrei
  decembrie 16, 2009 la 12:42 pm

  eu nu am la grif buton ,ce sa fac?

 4. decembrie 16, 2009 la 4:06 pm

  @andrei: Te referi la buton pentru prins cureaua? Daca da: Majoritatea chtarelor acustice nu au buton si in partea cu griful, cureaua putandu-se lega de inceputul gatului chitarii (partea dintre capul chitarii si pragus. Ata cu care vine cureaua se leaga pe sub corzi).

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: