HDD

[HDD= hard disk drive]

Mi-am gasit harddiskul din generala/liceu. 3,2 GB. Cat de mare era pe atunci… Cat de mult insemna 3GB cand ceilalti aveau 2,1GB. Instalam windowsul 98, si mai aveam loc si de programe si cateva  jocuri la moda. Pe vremea aia visam la 1TB, ca la ceva imposibil si inutil: „Ce sa faci cu 1 Tera? Pui toate programele din lume si mai iti ramane si spatiu.”. Tin minte ca aduceam un joc pe 3-4 diskete (din alea de 1,44). Acum 3 GB are memoria ram la un laptop mai bunicel, windowsul ocupa 7GB cand e abia instalat (98-ul ocupa 500MB dupa 1 an de utilizare). Hardiskurile la laptopuri sunt de 250GB, iar la desktopuri nu cred ca are rost sa vorbim in GB, ci mai degraba in TB (0,5- 1TB). Un joc aparut mai recent de anu trecut nu scade sub 4-5GB. Iar acum jocurile vin pe 2-3DVD-uri cu capacitate mai mare decat HDD-ul meu vechi.

Cate s-au schimbat in atat de putin timp… Mi-e frica sa ma gandesc la ce ne asteapta. Maine creierul pozitronic a lui Asimov, poimaine pilula nemuririi sau virusul programabil… Orice ar fi, nu prea cred ca vreau sa aflu… Oricum va fi aiurea.

Categorii:File de jurnal
 1. c9sm1n
  Mai 11, 2009 la 5:30 pm

  In primul rand aiurea ptr ca suntem total distrasi…in al doilea rand ,Asimov a anticipat multe dintre acestea …si in final ,virusul programabil exista 😛 …take care

 2. Mai 11, 2009 la 5:36 pm

  Ma refeream la un virus programabil in adevaratul sens al cuvantului, adica acel micro-robotel capabil de autoreplicare, care isi indentifica victima si o ataca.

  Ceea ce avem acum e mai mult inginerie genetica a acizilor nuleici virali.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: