Prima pagină > Thoughts > Dezmembrarea romaniei

Dezmembrarea romaniei

Am primit pe mail un articol uimitor. Cica un idiot de strateg rus, a creat un scenariu pentru a dezamorsa conflictele din regiunea balcanilor: dezmembrarea romaniei. Ungaria ar lua Transilvania, Republica Moldova ar lua Moldova, Serbia ar lua sub-vestul Romaniei.

Tare solutia, nu?

Mi se pare o aberatie sa te gandesti ca un popor care a luptat cateva secole bune sa se reuneasca, poate fi faramitat in acest mod. Aberatorul rus, descrie ca ar fi o solutie corecta. Unde e corectitudinea? Ca o scindare a Romaniei, uimitor cea mai mare ca intindere din zona? Excludem Ungaria fiindca e o tara cu putere pe plan politic mondial.

Aceasta „solutie” ar trebuii sa amplaneze conflictul generat de nationalistii din republica Moldova, si sa opreasca pretentia Romaniei de a se uni cu republica Moldova. Eu unul nu sunt de acord cu asta, deoarece aceasta tara a uitat sa mai fie romana, a devenit o tara ruseasca. Atat timp cat e locuita de atatia romani-rusificati, nu o sa fiu de acord cu unirea. Unirea romanilor e una, unirea romanilor cu rusii de acolo, nu prea e ok.

Revenind, daca o sa se intample asta (sper ca nu o sa fie cazul, si din cate vad, nu o sa fie permisa aceasta modificare) conflictul din zona o sa se amplifice de zeci de ori. Romanii din afara granitelor Noii Romanii, o sa vrea sa se reuneasca cu tara mama, iar cei din tara o sa vrea sa se uneasca cu ceilalti. Daca se intampla asta, eu unul o sa renunt sa urasc dobitocenia specific romaneasca, si o sa lupt (cum este nevoie si cum o sa pot) pentru reunificare.

Aici e articolul: http://www.gardianul.ro/Rusii-fac-scenarii-pentru-dezmembrarea-Romaniei-s135297.html

Categorii:Thoughts
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: