Prima pagină > Realitatea > Rezidentiatul 2010: va fi sau nu va fi grila?

Rezidentiatul 2010: va fi sau nu va fi grila?

In sfarsit s-a incumetat cineva sa publice si zvonurile din interiorul Ministerului Sanatatii.

Zvonurile astea spun ca, se vehiculeaza ca rezidentiatul va fi tot grila si nu examen scris + grila. Abia astept sa vad exact ce o sa fie. Avand in vedere ca, dupa cum pare, o sa se mai schimbe inca doua guverne pana la rezidentiat, e cam nesigur sa spui orice. Poate vine cineva care sa ne lase fara rezidentiat, si sa ne trimita pe toti la coada vacii sa facem medicina de familie. Ar fi trist, dar se pare ca nu imposibil. Si ne mai intrebam de ce pleaca medicii buni din tara, si raman putini doctori buni si multe hahalele care nu fac decat sa ceara mita si sa faca operatii de mantuiala. Momentan e bine ca mai avem si noi cativa doctori buni in tara, care sunt prea lasi sau prea batrani sa plece din tara, si sa practice in alta parte.

Uite si articolul cu zvonul precizat: http://jurnal.medicalnews.ro/2009/10/11/cel-mai-probabil-rezidentiatul-2010-va-fi-tot-grila/

Asta ne mai da putina speranta, pana in aprilie-mai cand o sa fie publicat modul de examinare.

Categorii:Realitatea
 1. BlackRose
  octombrie 25, 2009 la 4:50 am

  „Sursele oficiale din minister” (?) anunta ca pana la sfarsitul lunii decembrie se va stabili atat modul de sustinere cat si tematica examenului de rezidentiat. How the heck, din moment ce in decembrie va cam zbura vladescu de acolo? Alt guvern, alt ministru, alt scandal…poate pana la festivitatea de absolvire aflam si noi ceva ;)) And the fun is just beginning!

 2. octombrie 25, 2009 la 12:02 pm

  Asta e declaratia oficiala. Nu stiu exact cum e cu medicina in alte parti, dar UMF „Carol Davila” Bucuresti are o politica foarte stricta in ceea ce priveste punctualitatea: Orice deadline trebuie intrecut cu cel putin o saptamana. Nu exista limita maxima.

 3. BlackRose
  octombrie 25, 2009 la 11:40 pm

  Hmmm…inseamna, ca UMf Tg-Mures functioneaza la standarde mai inalte (a se citi , ca dupa cercetari amanuntite si elaborate am reusit sa determinam intervalul maxim de timp cu care se poate intrece un deadline, nu s-a reusit cuantificarea, dar s-a reusit identificarea unui element cheie care suna asa „Auzi aicea papusa scumpa, cand vom sti noi, veti sti si voi! Anul universitar se termina doar in 30 septembrie, pana atunci sigur se va finaliza, ai inteles puiul mamii?”). Mai intelegatori sunt insa in legatura cu lipsa de punctualitate al studentilor…daca cumva ai lipsit in ziua exacta cand seful de serie a adunat carnetele pentru a le duce la trecut medii + vizat, si Doamne fer’ sa mergi cu o zi dupa deadline, te trezesti ca te trimite sa platesti o taxa pentru a-ti calcula media examenelor in functie de credite (cea aritmetica este deja afisata, prin urmare nu se mai poate percepe taxa pentru ea). It’s a mad mad world, but it’s also our little corner of „Heaven”.

 4. octombrie 27, 2009 la 11:46 am

  @BlackRose: Fraza „cand vom sti noi, veti sti si voi” e light-motiv al UMF-urilor romanesti. Problema mare e, ca, in momentul in care stiu ei, pe noi nu ne mai intereseaza, noi am aflat din alte parti, sau noi am inceput deja sa simtim efectele negative.

  La noi sunt mai intelegatori pe toate fronturile:
  – sefii de serie strang carnetele timp de 2 saptamani. Asta e singura solutie ca sa nu mearga cu 2-3 carnete la semnat. Aici depinde putin si de pilele pe care le are seful de serie in „dulap”.
  – la noi nu existe taxe pentru calculat media, sau pentru alte chestii de genu asta. In afara de taxa pentru studii (in cazul celor de la taxa) si taxa pentru biblioteca, nu avem alte taxe. Iar cei care vor adeverinte cu antet, adeverinte cu notele si media, etc Exista doua posibilitati, daca e obligatoriu sa ai asa ceva, atunci ai o perioada in care ti se cere taxa. Daca ai trecut peste perioada, sau nu e obligatorie, atunci nu ti se cere nici o taxa. Ai nostrii sunt oameni intelegatori: de ce sa iti ceara taxa, cand pot sa zica ca nu pot sa iti faca respectivul document? Dragii de ei. Sa le dea domnu sanatate (ca daca ajung pe mana mea/noastra….)

 5. BlackRose
  octombrie 27, 2009 la 5:10 pm

  :)) Good one…Macar la noi sunt mai sinceri…cand am solicitat o adeverinta, care sa ateste ca sunt la bugetari pentru o bursa in strainatate, am fost trimisa sa platesc si sa vin inapoi cu chitanta, ca dehh…”Atunci poate o sa am timp si chef sa-ti fac” (Ocupatie principala=”chatuit pe ymessenger”)

 6. unu
  iunie 18, 2010 la 8:23 pm

  care aprilie ca e jumatatea lui iunie si nu a aparut nimic concret

 7. iunie 19, 2010 la 9:10 am

  @unu: Nu am precizat anul. Teoretic, orice modificare trebuie anuntata cu 6 luni inainte de rezidentiat. Cum rezidentiatul e in noiembrie, 11-6=5 => in luna mai ar trebuii anuntat ceva. Dar cum „ce e logic nu e si biologic” 6 luni medicale difera de 6 luni laice.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: