Prima pagină > Realitatea > Orbul intr-o lume plina de culori

Orbul intr-o lume plina de culori

Am reusit sa fac un studiu referitor la cate persoane intalnim in fiecare zi. Recunosc ca nu e un studiu foarte valid din punct de vedere stintific, dar nu difera foarte mult de realitate:

  • La un calcul simplu: O garnitura de metrou (Bombardier Movia 346) are 216 locuri pe scaun si 984 pasageri in picioare (la o densitate de 4 calatori/m2. adica nu la ora de varf). Daca iti permiti sa tranversezi un asemenea tren, de la un capat la altul, prin campul tau vizual ar trece in jur de 500 de persoane (medie). In perioadele de varf, desi nu te misti print tren, proportia se mentine, datorita aglomeratiei de pe peron si din statie.
  • Un autobuz (Mercedes Citaro) are 27 de locuri in picioare si  76 in picioare. Adica la o plimbare de 2-3 statii, in medie, prin raza ta viuzuala trec cel putin 20-30 de calatori (in afara orelor de varf).
  • Pe strada, un bulervard, iti aduce, in functie de centrele de interes din zona, intre 50 si 400 de oameni pe km liniar parcurs.
  • Un centru de interes (Magheru, Universitate, Romana) te face sa vezi cate 3-4 persoane pentru fiecare metru pe care il parcurgi.

La un calcul simplu, oriunde am merge, daca folosim un mijloc de transport in comun, sau o strada principala, fiecare kilometru pe care il facem, rezulta in intalnirea cu sute de persoane.

Din aceste sute de persoane pe care le-ai vazut astazi, cate persoane iti amintesti? Cate le-ai vazut cu adevarat? Cate au trecut prin fata ta fara sa le vezi?

PS: Datele sunt inregistrate pe baza unor fotografii/filmulete de mica durata (20-30secunde) si numaratoare individuala.

Categorii:Realitatea
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: