Prima pagină > Thoughts > Cine esti?

Cine esti?

Dezbraca-te, du-te la oglinda si uita-te atent… foarte atent… uita-te la cel din fata ta… cat crezi ca valoreaza?

Te-ai nascut un animal, incapabil sa aiba grija de el. Incetul cu incetul, un impul electric a modelat ceva ce te face sa te crezi superior tuturor celorlalte fiinte. In oglinda din fata ta, sta acelasi animal de la inceput, acum e mai mare. Daca carnea ta ar putea fi mancata, ai avea o valoare, asa nu valorezi nimic. In fata ta se asterne o bucata de carne, prea scarboasa ca sa fie consumata.

Imbraca-te la loc. Incearca sa te minti ca nu esti doar un animal. Imbracati penele cusute de alte animale ca tine.

Acum ia acele foi mazgalite de copita ta cu tot ce ai realizat in viata asta, cu tot ce ai gandit viata asta. E ceva important acolo? E lumea mai buna din cauza ta? E lumea mai proasta din cauza ta?

Tu si fratii tai ati construit pesteri artificiale, de zeci de etaje, si stati cat mai aproape unul de altul. Va intalniti in fiecare ora cu zeci de oameni, si totusi te simti din ce in ce mai singur, esti din ce in ce mai singur.

Tu si fratii tai ati inventat focul si unelte, ca sa vi se faca viata mai usoara. E viata ta mai usoara?

Ati inventat masini, trenuri, avioane. De cand nu ti-ai mai vazut parintii? De cand nu ti-ai mai vazut fratii de suferinta?

Corpul tau e un animal nefolositor, iar mintea ta nu creeaza nimic folositor, ci doar ustensile impotriva ta.

Cine esti? Tu imi raspunzi ca esti om. Eu te intreb: cainele pazeste casa, vaca da lapte si branza, gaina da oua. Animalul om la ce e folositor?

Categorii:Thoughts
  1. mai 22, 2009 la 3:35 pm

    Sa nu incerci sa-ti faci o parere sau sa-mi arunci cu cutitul in jugulara. Pur si simplu am trecut pe aici si am dat o raita. Nu inseamna ca nu mi-a placut…

  2. Roxana Stegeran
    mai 23, 2009 la 7:42 pm

    Animalul om foloseste la realizarea utilitatii celorlalte animale…

  3. mai 23, 2009 la 11:07 pm

    Si leul vaneaza, ucide, mananca ce vaneaza… Cu ce e mai utila o vaca ucisa de om, decat o antilopa ucisa de un leu?

  4. cleo2012
    iunie 23, 2009 la 4:46 pm

    dar te inseli omul nu este un pachet de carne ambulanta / ci este o fiinta spirituala / ;))/incearca sa nu generalizezi oamenii

  5. iunie 23, 2009 la 6:07 pm

    ok, nu ti-ai ales bine momentul. Sunt prea „binedispus”.
    1: de ce sa nu generalizez? Nu toti oamenii sunt la fel? Pana si biblia spune asta.
    2: Omul e fiinta spirituala? De ce zici asta? Spune-mi si mie cum poti face fiinta spirituala cineva care isi leaga copilul ca pe caine? oameni incopetenti care spun aberatii la greu. imbecili cu diploma de filizof care gandesc mai putin decat un bebelus. Unde vezi tu omul spiritual. Am intrat pe o comunitate online in care tot felu de pusti pun intrebari si raspund la intrebarile altora. Imbecilitati care nu le-as putea gandi nici macar ca banc. Sunt si cativa care gandesc si isi pun niste intrebari care te fac sa te opresti si sa te intrebi daca are cumva un referat de facut si asta e titlul sau chiar isi pune problema aia.
    3: Fiinta spirituala inseamna si credinta in propriul spirit. Unde mai vezi asta? Acum sa fi credincios inseamna sa ai 10 iconite pe bordul masinii, cruce de 1kg de aur la gat, si sa-ti tatuezi un Isus pe spate. A… si sa nu uitam sa te duci cu toti prietenii la inviere de la 11:45, sa injuri si sa faci ca animalul in colivie pana la 12 si apoi sa te cari la carnati si la sarmale.
    Daca tu mai vezi omul ca pe o fiinta spirituala, inseamna ca ori esti a dracu de optimista, ori traiesti intr-un glob de sticla.
    Din 6 miliarde si ceva daca gasim 10-20 de milioane de fiinte spirituale e mult. restul sunt nite animale.
    Referitor la generalizare: cand vezi o oaie alba cu doua fire negre nu o sa zici ca oaie e neagra si nici macar ca e alba cu doua fire, ci o sa zici ca e o oaie a dracu de alba.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu